Schimbă mărimea fontului

Promovaţi campaniile


Campania Stop îndoctrinării religioase în şcoli!Poster Darwin DayPoster Darwin Day

Secretul celebrei Lucy PDF Imprimare Email

 

Eveniment


Lucy nud în faţa Guvernului României

 


Asociaţia Umanistă Română a organizat luni, 4 mai, un eveniment „neconvenţional” în faţa Guvernului României, prezentând-o pe celebra Lucy nud.

Cine este celebra Lucy si în ce a constat acţiunea? Evident ca mulţi s-au întrebat astfel de lucruri, în mod legitim, înainte de eveniment.

Detalii puteţi vedea în secventele filmate şi în galeria de fotografii de mai jos.


Filmare - Luni 4 mai 2009 - prima parte


Asociaţia Umanistă Română a organizat evenimentul pentru a solicita încă o dată autoritaţilor române:
- să reintroducă teoria evoluţiei în programa de biologie de liceu.
- să
nu mai permită predarea la orele de ştiinţe a unor materiale creationiste sau care promoveaza o viziune religioasă asupra originii lumii şi a vieţii.De asemenea, 2009 fiind „Anul Darwin” (aniversându-se 200 de ani de la naşterea savantului si 150 de ani de la publicarea carţii „Despre originea speciilor”), Asociaţia Umanistă Română a initiat un concurs online pe teme de evoluţionism pentru elevi şi studenti. Detaliile despre acest concurs sunt pe site-ul www.evolutionism.ro , data limită de participare fiind dumincă, 10 mai 2009, ora 24.00.

Filmare - Luni 4 mai 2009 - partea a doua

Va fi oferită ca premiu, pentru 6 câştigatori (3 elevi şi 3 studenti), câte o excursie la Londra în perioada 3 – 12 iunie 2009 pentru a asista la conferinţe (ţinute, printre alţii de catre Richard Dawkins şi AC Grayling) si dezbateri pe teme stiinţifice şi filosofice şi pentru a vizita muzee şi zone istorice recunoscute.


 


„Pretextul” actiunii este prezentarea unor imagini „nud” cu celebra Lucy, considerata primul stramos al omului care a avut un mers biped. Fragmentele scheletului lui Lucy datează de cca 3,18 milioane de ani si au fost descoperite în Etiopia în anul 1974 de catre o echipă de cercetători condusă de Donald Johanson. Numele de “Lucy” provine de la melodia Beatles “Lucy in the sky with diamonds”.


Asociaţia Umanistă Română
6 mai 2009

Contact:
Remus Cernea
Preşedinte
www.secularhumanism.ro
www.evolutionism.ro
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0727.583.594