Secretul celebrei Lucy PDF Imprimare Email

Eveniment

Lucy nud în faţa Guvernului României

Asociaţia Umanistă Română a organizat luni, 4 mai, un eveniment „neconvenţional” în faţa Guvernului României, prezentând-o pe celebra Lucy nud.

Cine este celebra Lucy si în ce a constat acţiunea? Evident ca mulţi s-au întrebat astfel de lucruri, în mod legitim, înainte de eveniment.

Detalii puteţi vedea în secventele filmate şi în galeria de fotografii de mai jos.

Filmare - Luni 4 mai 2009 - prima parte

Asociaţia Umanistă Română a organizat evenimentul pentru a solicita încă o dată autoritaţilor române:
- să reintroducă teoria evoluţiei în programa de biologie de liceu.
- să
nu mai permită predarea la orele de ştiinţe a unor materiale creationiste sau care promoveaza o viziune religioasă asupra originii lumii şi a vieţii.

De asemenea, 2009 fiind „Anul Darwin” (aniversându-se 200 de ani de la naşterea savantului si 150 de ani de la publicarea carţii „Despre originea speciilor”), Asociaţia Umanistă Română a initiat un concurs online pe teme de evoluţionism pentru elevi şi studenti. Detaliile despre acest concurs sunt pe site-ul www.evolutionism.ro , data limită de participare fiind dumincă, 10 mai 2009, ora 24.00.

Filmare - Luni 4 mai 2009 - partea a doua

Va fi oferită ca premiu, pentru 6 câştigatori (3 elevi şi 3 studenti), câte o excursie la Londra în perioada 3 – 12 iunie 2009 pentru a asista la conferinţe (ţinute, printre alţii de catre Richard Dawkins şi AC Grayling) si dezbateri pe teme stiinţifice şi filosofice şi pentru a vizita muzee şi zone istorice recunoscute.

„Pretextul” actiunii este prezentarea unor imagini „nud” cu celebra Lucy, considerata primul stramos al omului care a avut un mers biped. Fragmentele scheletului lui Lucy datează de cca 3,18 milioane de ani si au fost descoperite în Etiopia în anul 1974 de catre o echipă de cercetători condusă de Donald Johanson. Numele de “Lucy” provine de la melodia Beatles “Lucy in the sky with diamonds”.

6 mai 2009