Schimbă mărimea fontului

Promovaţi campaniile


Campania Stop îndoctrinării religioase în şcoli!Poster Darwin DayPoster Darwin Day

Universitatea Babes-Bolyai promoveaza pseudo-stiinta creationista PDF Imprimare Email

Universitatea Babeş-Bolyai abdică
de la standardele academice
şi promovează pseudo-ştiinţa creaţionistă


Creaţionismul nu este ştiinţă, ci o viziune asupra originii lumii şi a speciilor de inspiraţie religioasă. Nici o universitate din lume care îşi merită statura academică nu promovează pseudo-ştiinţa (astrologie, alchimie, creaţionism, vrăjitorie şamd).
Sâmbătă, 22 mai, Centrul de Analiză Politică al Universităţii Babes-Bolyai organizează conferinţa: “Amăgirea lui Darwin - Implicaţiile sociale şi politice ale darwinismului” susţinută de Dr. Emil Silvestru (Canada) care nu este un om de ştiinţă autentic, ci un promotor al creaţionismului după cum se poate vedea mai jos în prezentarea domniei sale. Conferinţa va fi precedată de prezentarea în premieră a filmului „Călătoria care a zguduit lumea“.
Ca organizator al conferinţei este menţionat şi Dr. Vasile Boari, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în perioada 1992-2002. Detalii aici.

 

 

 

Este regretabil, dar simptomatic pentru confuzia de planuri şi valori din ţara noastră, că Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca abdică de la standardele academice organizând o conferinţă creaţionistă. Acest moment îndepărtează învăţământul universitar românesc de standardele lumii ştiinţifice şi academice veritabile spre care formal aspiră. Conferinţa s-ar putea desfăşura, desigur, dar fără legitimarea pe care o acordă Universitatea babeş-Bolyai.
Suntem convinşi că, pentru marea majoritate a cadrelor universitare şi a studenţilor, decizia Rectoratului Universităţii Babeş-Bolyai de a autoriza o astfel de conferinţă creaţionistă sub egidă academică reprezintă o pată ruşinoasă pe obrazul unei tradiţii universitare prestigioase la Cluj-Napoca.
Asociaţia Umanistă Română solicită de urgenţă Rectorului Andrei Marga să retragă girul dat acestei conferinţe de Universitatea Babeş-Bolyai ca organizator. În caz contrar legitimează pseudo-ştiinţa şi creaţionismul aplicând o lovitură fatală de imagine mediului ştiinţific şi universitar din Cluj Napoca.

Remus Cernea
Preşedinte
Asociaţia Umanistă Română
www.secularhumanism.ro
www.evolutionism.ro
www.black-cat.ro
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
0727.583.594


Mai jos este un extras edificator din prezentarea domnului Dr. Emil Silvestru, care este orice, dar nu una a unui om de ştiinţă:
„Emil Silvestru a fost ateu şi evoluţionist în tinereţea sa, el nefăcând parte dintr-o familie creştină ci crescând sub influenţele ideologiei comunist-atee. După Revoluţia din 1989 a început să Îl descopere pe Dumnezeu inclusiv prin munca sa de cercetător. Studiind frumuseţea, armonia şi inteligenţa din natură, Emil Silvestru a început să accepte faptul că trebuie să existe un Dumnezeu. Ca urmare a convertirii sale la creştinism a dorit să integreze două viziuni în aparenţă contradictorii asupra lumii: milioanele de ani cuprinse în erele geologice şi perspectiva literal-istorică a naraţiunii Creaţiei din Geneza. După o perioadă de cercetare şi studiu a ajuns la concluzia că procesele şi evenimentele geologice observabile azi care au nevoie de foarte mult timp pentru a se derula, pot fi accelerate în condiţii excepţionale, de natură catastrofică, condiţii care au fost asigurate în timpul Potopoului lui Noe. Catastrofa deluviană este înţeleasă ca fiind un fenomen global, nu unul local.
Colaborarea cu Creation Ministries International s-a concretizat prin susţinerea unor seminarii şi prelegeri pe tema Creaţiei, prin redactarea de articole ştiinţifice (atât tehnice cât şi de popularizare a ştiinţei) şi publicarea acestora în reviste creaţioniste precum Journal of Creation şi Creation magazine (Jurnalul Creaţiei şi revista Creaţia), înregistrarea unor DVD-uri iar în 2009 producerea unui documentar de excepţie Darwin: The voyage that shook the world (Darwin: călătoria care a zguduit lumea). Acest documentar a fost produs şi ca răspuns la alte producţii care au vizat celebrarea a 200 de ani de la naşterea naturalistului Charles Darwin şi 150 de ani de la publicarea Originii speciilor. Megaproducţia CMI a fost filmată în America de Sud, Marea Britanie, America de Nord, Australia şi Europa fiind caracterizată de Ted Baehr, critic media şi preşedinte al Christian Film and Television Commision (Comisia Creştină de Film şi Televiziune) drept “unul dintre documentarele cel mai bine produse vreodată”.