International Day against intolerance, discrimination and violence PDF Imprimare Email

24 august 2009

Ziua Internaţională împotriva intoleranţei,
discriminării şi violenţei bazate pe
preferinţe muzicale sau vestimentare şi lifestyle

Asociaţia Umanistă Română anunţă, în cadrul Campaniei Black Cat, celebrarea pentru întâia dată a Zilei Internaţionale împotriva intoleranţei, discriminării şi violenţei bazate pe preferinţe muzicale sau vestimentare şi lifestyle.

Manifestarea va avea luni, 24 august începând cu ora 17.45, în Club Control (str. Academiei nr. 19), lângă Universitatea de Arhitectură. Vor fi proiectate filme despre cazul Sophie Lancaster şi vor avea loc discuţii legate de declararea de către Asociaţia Umanistă Română a acestei Zile Internaţionale împotriva intoleranţei, discriminării şi violenţei bazate pe preferinţe muzicale sau vestimentare şi lifestyle. Intrarea este liberă iar manifestarea va dura cca 90 de minute.

Sophie Lancaster Birthday Concert and News

Iniţiativa Asociaţiei Umaniste Române de a declara această zi este susţinută de Sophie Lancaster Foundation. După cum se ştie pe data de 24 august 2007 Sophie Lancaster şi-a pierdut viaţa, ca urmare a faptului că a fost, împreună cu prietenul ei Rob Maltby, victima unui atac extrem de violent din partea unui grup de tineri pe motiv că au o vestimentaţie goth. Rob Maltby şi-a revenit după cca 2 săptămâni în care a fost în comă.

Sophie Lancaster Kicked To Death By Teenager - Sky News

Zilele trecute, în cadrul campaniei Black Cat, Asociaţia Umanistă Română a organizat un protest în faţa sediului PNL. Cu prilejul acestuia am fost invitaţi la odiscuţie pe tema protestului în sediul PNL de către secretarul general al acestuia, Dl. Senator Radu Stroe.

Protest în faţa sediului PNL - 19 august 2009

Domnia sa ne-a promis că va fi analizată situaţia creată la Oradea unde un concert rock a fost interzis de către un consilier local, şi că până în data de 30 august vom primi un răspuns.

Mai jos puteţi vedea căteva fotografii de la protest…

23 august 2009

PS: Vă invităm să semnaţi Declaraţia de susţinere a principiilor statului secular în România!

23 august 2009

Asociaţia Umanista Română
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza