Protest - sediul PNL PDF Imprimare Email

Protest în faţa sediului PNL
Miercuri, 19 august 2009, ora 17.00
(Bdul Aviatorilor nr. 86)

În urmă cu câteva săptămâni, la Oradea, s-a înregistrat un grav abuz împotriva libertăţii de exprimare. Concertul formaţiei rock olandeze God Dethroned a fost anulat de către consilierul local Dan Octavian, membru al Partidului Naţional Liberal.
Asociaţia Umanistă Română şi Active Watch – Agenţia de Monitorizare a Presei au reacţionat faţă de încălcarea libertăţii de exprimare trimiţând o scrisoare deschisă preşedintelui PNL, dl. Crin Antonescu.
Până acum nu am primit nici un răspuns astfel că organizăm această acţiune pentru a încerca sa atragem atenţia încă o dată asupra abuzului comis la Oradea şi pentru a obţine un răspuns din partea conducerii PNL faţă de situaţia creată la Oradea.

Protestul este prima acţiune de stradă din cadrul Campaniei Black Cat. Prin această campanie demarată în parteneriat cu fundaţia britanică Sophie Lancaster Foundation şi cu METALHEAD, Black Widow şi Beauty of Pain, Asociaţia Umanistă Română va milita împotriva intoleranţei, discriminării şi violenţei asupra persoanelor care au o manieră „diferită” de a se îmbrăca şi arăta.

Campania se bucură de un real succes, în permanentă creştere. Foarte mulţi tineri se alătură ca voluntari campaniei, iar pe contul de pe hi5, deschis pe 1 august 2009, deja s-au alăturat aproape 2000 de persoane din foarte multe ţări.
Primim numeroase informaţii despre  cazuri de intoleranţă, discriminare şi violenţă vestimentară şi muzicală, iar atitudinea autorităţilor reflectă de multe ori stereotipuri de percepţie faţă de tinerii care au preferinţe muzicale „neconvenţionale”, precum diferite genuri mai noi de rock.

Îi rugăm pe cei care vor fi prezenţi la protest, inclusiv pe reprezentanţii presei, să ne trimită o confirmare a acestui lucru pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

PS 1: invităm cât mai multe persoane la protest şi îi rugăm pe participanţi să aibă asupra lor fluiere pentru că acţiunea nu va fi una derulată în linişte...

PS 2: Vă invităm să semnaţi Declaraţia de susţinere a principiilor statului secular în România!

18 august 2009

Asociaţia Umanista Română