Promote Our Campaign

Succes al Asociatiei Umaniste Romane la Gala Societatii Civile PDF Print E-mail
There are no translations available.

Succes al Asociaţiei Umaniste Române

la

Gala Societăţii Civile

La Festivitatea de Premiere a Galei Societăţii Civile desfăşurată la Ateneul Român, miercuri 26 mai 2010, Asociaţia Umanistă Română a obţinut o menţiune la secţiunea "Educaţie şi cercetare" cu Proiectul "Celebrarea Anului Darwin în România" derulat în 2009.

Remus Cernea, Monica David, Mihai Buciuman

membri ai Asociaţiei Umaniste Române implicaţi în realizarea proiectului

Mihai Buciuman, Monica David, Remus Cernea

membri ai Asociaţiei Umaniste Române implicaţi în realizarea proiectului

Diploma acordată Asociaţiei Umaniste Române

Meritul obţinerii acestei distincţii este al tuturor celor care s-au implicat şi al organizaţiilor sau instituţiilor cu care am lucrat în regim de parteneriat. Adresăm mulţumiri tuturor celor care ne-au susţinut, o menţiune specială pe care o facem fiind pentru firma Kiss Travel care a susţinut financiar premiile acordate în concursul pe teme de evoluţionism.

Printre numeroasele activităţi din cadrul proiectului se numără acţiunile de mai jos:

1. 12 februarie 2009 - am celebrat “Ziua Darwin” la Muzeul de Istorie al Municipiului  Bucureşti şi am lansat site-ul www.evolutionism.ro

2. În nr. 461 din 12 februarie 2009 al Observatorului Cultural a apărut un grupaj de texte consacrate Anului Darwin şi scrise de membrii Asociaţiei Umaniste Române, iar în Dilema Veche nr. 265 din 12 martie 2009 un interviu.

3. 24 martie 2009 - am lansat un concurs pe teme de evoluţionism la British Council.

4. 03 aprilie 2009 - am prezentat extrase dintr-un manual de ştiinte al editurii Corint aprobat de Ministerul Educatiei unde este prezentată creaţia biblică în 6 zile, inclusiv cu poze cu oameni alături de dinozauri.

5. 04 mai 2009 – în faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi a Guvernului României (Piaţa Victoriei) am prezentat scheletul celebrei Lucy, specia de Australopithecus afarensis veche de 3,18 milioane de ani.

6. 3-12 iunie 2009 – 6 câştigători ai concursului pe teme de evoluţionism şi 4 membri ai asociaţiei au vizitat Londra şi au asistat la conferinţe privind evoluţionismul ţinute de Richard Dawkins, filosoful Anthony Grayling şi alte personalităţi ştiinţifice şi culturale.

7. 09.09.09 – am organizat la Facultatea de Filosofie din Bucureşti o conferinţă ţinută de Michael Shermer pe tema “Why Darwin matters”.

8. în 2009 au apărut multe articole, inclusiv în străinătate, şi am acordat interviuri pe tema evoluţionismului şi a Anului Darwin.

Bucureşti

27 mai 2010